Đoạn văn tiếng Anh viết về thành phố Vũng Tàu (4 Mẫu)

Viết đoạn văn bằng tiếng Anh về thành phố Vũng Tàu gồm 4 đoạn văn mẫu có dịch hay nhất viết về Vũng Tàu. Qua đó giúp các bạn học sinh nhanh chóng nắm được kiến thức biết cách đoạn văn tiếng Anh ngày một hay, chính xác hơn.

Nói về thành phố Vũng Tàu bằng tiếng Anh giúp các bạn học sinh, sinh viên có thêm nhiều gợi ý ôn tập trong quá trình suy luận, diễn giải vấn đề một cách logic. Từ đó biết sử dụng vốn từ, kiến thức ngữ pháp để viết đúng, viết hay tự tin hơn với khả năng viết đoạn văn tiếng Anh ngày một hay hơn. Để viết đoạn văn tiếng Anh về Vũng Tàu các bạn cần phân chia bố cục cho bài viết một cách rõ ràng nhé. Bên cạnh đó các bạn xem thêm tài liệu Viết đoạn văn tiếng Anh về thành phố yêu thích.

Viết đoạn văn tiếng Anh về Vũng Tàu

Tiếng Anh

Bạn đang xem: Đoạn văn tiếng Anh viết về thành phố Vũng Tàu (4 Mẫu)

Last summer, my classmates and I had a trip to Vung Tau, and it was a fun trip for us. Vung Tau is about 3 hours by motorbike from Ho Chi Minh City, so we gathered at 5 am in front of the school gate in order to arrive at the destination early. The road to Vung Tau has a lot of beautiful scenery, and we stopped at some places like forests and grasslands to take some pictures. We arrived there at about 9 o’clock. After checking in at the hotel, our headed to the famous lighthouse in Vung Tau to enjoy the beautiful the sight, then we ate some typical dishes of Vung Tau like yogurt and boiled eggs. At noon, we returned to our hotel rooms before heading out to the beach in the afternoon. The beach in Vung Tau was cleaner and less crowded than in previous years, so we had a relaxing time by the sea. The boys hosted a swimming competition, while the girls spent most of their time photographing and strolling along the beach. We divided the group into two teams to play volleyball, and the losing team had to pay for dinner. My team won, so I’m very excited to have a free seafood party. We ate at a market, and all of the seafood there was very fresh and tasty. I ate a lot of different dishes such as shrimp, crabs, fish, squid, etc., and the happiest thing was I do not have to pay for them. After eating, we rode our motorbikes around Vung Tau to watch the night life and enjoy the fresh air of the sea. The next morning we had breakfast with Banh Khot – a famous dish of Vung Tau. At 12 o’clock, we checked out at the hotel and went to some other beautiful places to take pictures before heading back to Saigon. I was a bit tired of traveling for a long way, but having a fun trip with my friends made me feel really happy.

Xem thêm  Hướng dẫn nhập điểm trên phần mềm VnEdu

Tiếng Việt

Vào mùa hè rồi, tôi và các bạn học cùng lớp đã có một chuyến du lịch đến Vũng Tàu, và đó là một chuyến đi vui vẻ đối với chúng tôi. Vũng Tàu cách Thành phố Hồ Chí minh khoảng 3 giờ đi xe máy, vậy nên chúng tôi tập trung lúc 5 giờ sang ở ngay trước cổng trường để có thể đến nơi sớm. Con đường dẫn đến Vũng Tàu có rất nhiều khung cảnh đẹp, và chúng tôi đã dừng lại ở một số nơi như rừng cây và cánh đồng cỏ để chụp một số bức ảnh. Khoảng 9 giờ thì chúng tôi đến nơi. Sau khi nhận phòng tại khách sạn, cả đoàn cùng nhau lên ngọn hải đăng nổi tiếng ở Vũng Tàu để ngắm cảnh, sau đó chúng tôi ăn các món ăn điển hình của Vũng Tàu như ya ua và trứng gà luộc. Vào buổi trưa, chúng tôi về phòng nghỉ ngơi trước khi ra bờ biển vào buổi chiều. Bãi biển ở Vũng Tàu sạch và ít đông đúc hơn những năm về trước, vì thế chúng tôi đã có một khoảng thời gian thư giãn bên bờ biển. Các bạn nam thì tổ chức một cuộc thi bơi lội, trong khi các bạn nữ dành phần lớn thời gian để chụp ảnh và tản bộ dọc bờ biển. Chúng tôi chia nhóm thành hai đội để chơi bóng chuyền, và đội thua sẽ phải chi trả cho bữa ăn tối đó. Đội của tôi thắng, vì thế tôi rất háo hức để được thưởng thức bữa tiệc hải sản miễn phí. Chúng tôi ăn ở một khu chợ, và tất cả hải sản ở đó đều rất tươi và ngon. Tôi ăn rất nhiều món khác nhau như tôm, cua, cá, mực.v..v, và điều vui nhất là tôi không cần phải trả tiền cho chúng. Sau khi ăn, chúng tôi lái xe một vòng Vũng Tàu để ngắm cảnh về đêm và tận hưởng không khí trong lành của biển. Sáng hôm sau chúng tôi ăn sáng với bánh khọt – một món ăn nổi tiếng của Vũng Tàu. Vào lúc 12 giờ trưa, chúng tôi trả phòng ở khách sạn và đến một số cảnh đẹp để chụp ảnh trước khi bắt đầu quay trở về Sài Gòn. Tôi hơi mệt vì phải di chuyển một quãng đường dài, nhưng được đi một chuyến đi vui vẻ cùng với các bạn làm tôi cảm thấy thật sự hạnh phúc.

Viết đoạn văn về Vũng Tàu bằng tiếng Anh

Tiếng Anh 

Vung Tau is an familiar spot for people in the East South area of Vietnam. Located in Ba Ria province which is just a couple of driving hours from Ho Chi Minh city, Vung Tau is really an ideal spot to change the atmosphere. The beach is now clean from the food stalls, so the sandbank is very clean. The water is also calm near in the area near the shore, so we can easily swim and play there. However, some parts also have a lot of rocks and underwater rocks which are very dangerous for swimmers, and we should not come near them. The morning and early in the evening are the time when the beach are most crowded. In the distance, we can see several mountains and hills. We can climb the rock mountain right next to the beach, and the scenery there is very beautiful for taking pictures. Vung Tau does not have a lot of place to entertain, but it does not stop people to go there and enjoy their weekend.

Xem thêm  Cảm nghĩ về bài ca dao Rủ nhau xem cảnh Kiếm Hồ

Tiếng Việt

Vũng Tàu là một địa điểm quen thuộc của người dân vùng Đông Nam Việt Nam. Nằm ở tỉnh Bà Rịa và chỉ cách vài giờ lái xe từ thành phố Hồ Chí Minh, Vũng Tàu thực sự là một nơi lý tưởng để thay đổi không khí. Hiện nay các quầy thức ăn trên bãi biển đã được dọn sạch, do đó bờ cát đã trở nên rất sạch sẽ. Mặt nước ở khu vực gần bờ cũng khá tĩnh lặng, vì vậy chúng ta có thể dễ dàng bơi và chơi đùa ở đó. Tuy nhiên, ở một số nơi khác cũng có rất nhiều đá và đá ngầm dưới nước rất nguy hiểm cho người bơi lội, và chúng ta không nên đến gần chúng. Buổi sáng và đầu giờ buổi tối là thời điểm mà bãi biển đông đúc nhất. Ở xa xa, chúng ta có thể thấy nhiều ngọn núi và đồi. Chúng ta có thể leo lên vách núi đá ngay sát bên bờ biển, và khung cảnh ở nơi đó rất đẹp để chụp ảnh. Vũng Tàu không có nhiều nơi để giải trí, nhưng nó không ngăn mọi người đến đó và tận hưởng cuối tuần của họ.

Giới thiệu về Vũng Tàu bằng tiếng Anh

Tiếng Anh 

Ba Ria Vung Tau belongs to the tropical monsoon climate region with two distinct seasons of the dry and the rainy seasons. The average annual temperature is 27°C. Located in the Southern key economic region, Ba Flia Vung Tau Province is famous for its Vietnamese petroleum industrial zone and also known as a centre of energy, heavy industry, sea ports of the country. The harmonious blending between the mountains, the forests, beaches, thermal springs, urban architecture and cultural heritage gives the province many advantages to develop tourism. The offshore of Ba Ria Vung Tau is Con Lon archipelago where shelters the vestiges of the Con Dao Prison, Con Dao National Park and many beautiful beaches. it is home to many rare and precious marine species. Every year, in the province, one can enjoy many typical folk festivities of the sea shore in an animated and jubilant atmosphere.

Xem thêm  Bình giảng Bài ca phong cảnh Hương Sơn

Tiếng Việt

Bà Rịa Vũng Tàu thuộc vùng khí hậu nhiệt đới gió mùa, có hai mùa rõ rệt là mùa mưa và mùa khô với nhiệt độ trung bình năm khoảng 27°C. Nằm trong vùng kinh tế trọng điểm phía Nam, Bà Rịa Vũng Tàu không chỉ nổi tiếng bởi có tiềm năng lớn về dầu khí mà còn được biết đến là một trong những trung tâm năng lượng, công nghiệp nặng, cảng biển của cả nước. Đặc biệt, sự kết hợp hài hoà giữa quần thể thiên nhiên biển, rừng, núi, bãi tắm, suối nước nóng, kiến trúc đô thị và các công trình văn hoá tạo cho tỉnh nhiều ưu thế phát triển du lịch. Ngoài khơi biển Bà Rịa Vũng Tàu là quân đảo Côn Lôn, nơi có di tích nhà tù Côn Đảo, vườn quốc gia Côn Đảo cùng nhiều bãi tắm đẹp và hải sản quý hiếm. Hàng năm trên địa bàn tỉnh diễn ra nhiều lễ hội dân gian đặc trưng của vùng biển, thu hút đông đao du khách tham quan, trải nghiệm.

Giới thiệu Vũng Tàu bằng tiếng Anh

Tiếng Anh

After hard working days, going to the sea is one of the most effective ways to relieve stress. And one of the most beautiful beaches in Vietnam is Vung Tau beach. Vung Tau beach includes front beach and back beach. If you come to Vung Tau, you can visit some famous places such as the Statue of God with arms out, lighthouse, Con Heo hill, Nghinh Phong cape, .. These are virtual living places that are welcomed by young people. In addition, when coming to Vung Tau, you will enjoy hundreds of different types of fresh seafood. You can take part in seafood parties at the embankments with very reasonable prices. Every year, Vung Tau welcomes thousands of tourists to visit, but this place has never been “hot”.

Tiếng Việt

Sau những ngày làm việc mệt nhọc, tìm đến biển là một trong những cách để có thể xả stress hiệu quả nhất. Và một trong những bãi biển đẹp ở Việt Nam không thể không nhắc đến biển Vũng Tàu. Biển Vũng Tàu gồm có bãi trước và bãi sau. Nếu như đến Vũng Tàu bạn có thể ghé một số địa điểm nổi tiếng như là Tượng Chúa dang tay, ngọn hải đăng, đồi Con Heo, mũi Nghinh Phong,.. Đây là những địa điểm sống ảo được giới trẻ săn đón. Ngoài ra, khi đến với Vũng Tàu, bạn sẽ được thưởng thức hàng trăm loại hải sản tươi sống khác nhau. Bạn có thể hòa mình vào những bữa tiệc hải sản tại các bờ kè với giá cả rất hợp lý. Mỗi năm, Vũng Tàu đón hàng nghìn khách du lịch ghé thăm nhưng địa điểm này vẫn chưa bao giờ là hết “hot”.

Đăng bởi: BNOK.VN

Chuyên mục: Giáo Dục

35 bình luận về “Đoạn văn tiếng Anh viết về thành phố Vũng Tàu (4 Mẫu)”

 1. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 2. I actually wanted to post a quick message to express gratitude to you for those pleasant suggestions you are writing here. My extended internet investigation has at the end of the day been compensated with excellent know-how to exchange with my colleagues. I ‘d assume that most of us website visitors are unquestionably blessed to live in a very good network with so many brilliant professionals with beneficial tips. I feel somewhat happy to have discovered the web pages and look forward to some more cool moments reading here. Thank you again for a lot of things.

 3. Definitely consider that that you said. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to take into account of. I say to you, I definitely get irked while other people consider worries that they plainly don’t understand about. You managed to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing with no need side effect , other people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 4. The very root of your writing whilst appearing agreeable in the beginning, did not work well with me after some time. Someplace throughout the paragraphs you managed to make me a believer but only for a very short while. I however have a problem with your jumps in logic and you might do nicely to help fill in all those breaks. In the event that you can accomplish that, I will definitely be impressed.

 5. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 6. Someone essentially assist to make seriously posts I would state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular submit amazing. Magnificent activity!

 7. I want to express my thanks to this writer just for rescuing me from this particular dilemma. As a result of scouting through the the net and getting strategies which were not helpful, I believed my entire life was over. Being alive devoid of the approaches to the issues you have fixed through your main write-up is a critical case, as well as the ones that could have adversely affected my career if I had not discovered your web site. Your main skills and kindness in controlling the whole thing was helpful. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a thing like this. It’s possible to at this point look ahead to my future. Thanks for your time so much for your professional and amazing help. I will not hesitate to endorse the website to anybody who will need support on this topic.

 8. I got what you intend, thanks for posting.Woh I am lucky to find this website through google. “The test and use of a man’s education is that he finds pleasure in the exercise of his mind.” by Carl Barzun.

 9. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 10. What i do not realize is if truth be told how you’re no longer actually a lot more well-favored than you might be right now. You’re very intelligent. You already know therefore significantly relating to this topic, produced me personally imagine it from numerous varied angles. Its like women and men are not involved until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs nice. Always handle it up!

 11. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any method you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 12. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, however I actually thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would fix for those who werent too busy looking for attention.

 13. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this website and give it a glance on a constant basis.

Viết một bình luận